Connect with us

Auto Nieuws

Video: Deze politierobot moet werk agenten veiliger maken

Published

on

politie-robot-amerika

In Amerika ia een robot ontwikkeld om het werk van de politie wat veiliger te maken. In plaats dat de dienstdoende agent naar een staande gehouden automobilist toeloopt om te papieren te vragen, zal deze actie nu uit worden gevoerd door een robot.

In Amerika worden jaarlijks bijna 17 miljoen bestuurders aan de kant gezet door de politie. 195.000 van hen gebruikt fysiek geweld tegen de dienstdoende agenten. Het gevolg; 89 dode bestuurders en 11 dode agenten. De nieuwe robot moet het werk voor de agenten wat veiliger maken.

Prototype

In de onderstaande video is te zien hoe het prototype werkt. De agent zet zijn auto achter de staande gehouden automobilist waarna hij de robot inzet. Op de robot zit een scherm waarop de bestuurder de agent kan zien en met hem kan communiceren.

Mocht de bestuurder besluiten te vluchten dan heeft hij direct een groot probleem. De robot schuift automatisch een spijkermat voor de achterwielen. Een eventuele achtervolging zal dus van korte duur zijn.

Deel van de oplossing

Ontwikkelaar Reuben Brewer, Senior Robotics Research Engineer bij SRI International’s Applied Technologies and Science Department (ATSD), ziet de robot als een deel van de oplossing. “Ik hoop dat de robot in de toekomst levens gaat redden.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1