Connect with us

Auto Nieuws

Vogelpoep niet zo onschuldig: “Zuren kunnen een vernietigende werking hebben”

Published

on

auto-vogelpoep

Vogelpoep op je auto. Het is één van de grotere irritaties bij autobezitters. Als het op je raam zit dan is het vaak nog weg te wassen met je ruitenvloeistof, maar als het op een andere plek zit dan moet je toch echt zelf actie ondernemen.

Toch laten veel autobezitters de poep te lang zitten. Een slechte keuze want dit kan zeer schadelijk zijn voor de lak van de auto. “De achtergebleven zuren kunnen een vernietigende werking hebben op de lak. De grondlak kan op den duur zelfs worden aangetast”, aldus ANWB-expert Jos van der Drift.

Verschil in uitwerpselen

Er is echter wel een verschil tussen de uitwerpselen van de diverse vogels. Die van roofvogels zijn het meest schadelijk. “Roofvogels die vlees of vis eten, hebben echt sterke ontlasting. In hun poep zit veel kalk en zuur. Dat bijt in je auto”, zo laat vogelexpert Bruinning weten in gesprek met RTL. Te denken valt aan reigers, meeuwen en aalscholvers.

Liever op je auto dan in je nek

“Als een reiger op je auto poept, heb je meteen zo’n grote flats. Net als de reiger is de meeuw een viseter. Aan het strand heb je daar echt veel last van. Die poepen van die grote witte klodders met veel kalk. Die klodders heb je trouwens wel liever op je auto dan in je nek, haha.”

Het advies is dan ook om uitwerpselen zo snel mogelijk te verwijderen voordat het je lak aantast. De zon versterkt dit proces.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1