Connect with us

Auto Nieuws

Welke banden zijn het veiligst in de winter? Vierseizoenen of winterbanden?

Published

on

Veel mensen rijden in de winter met zomerbanden omdat ze koudweerbanden maar onzin vinden. Maar wat is nu ideale temperatuur voor winterbanden, en maakt het uit met welke band je rijdt. Tyre Reviews deed een remproef met verschillende banden onder verschillende temperaturen.

Bij 0 graden presteren de zomerbanden wel aardig als het wegdek droog is, maar bij koude temperaturen krijgen de zomerbanden het toch best zwaar. Vierseizoenen-banden presteren onder alle omstandigheden goed, zelfs in de sneeuw. Winterbanden remmen slechter dan vierseizoenen-banden, maar de prestaties in de sneeuw zijn beter.

Het advies van Tyre Reviews is om een zomerband te gebruiken in de zomer en vierseizoenen-banden in de winter. De prestaties van de vierseizoenen-band zijn beter dan die van de winterband, omdat het vaker niet sneeuwt dan wel.

1 Comment

1 Comment

  1. Marie

    7 april 2020 at 10:09

    Bedankt voor het delen van deze video over de verschillen tussen zomer- en winterbanden. Interessant om te lezen dat vierseizoenen-banden toch worden aangeraden. Ik ga binnenkort even langs mijn garage om extra advies te vragen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1