Connect with us

Auto Nieuws

Werkgever moet 192.000 euro betalen na snelheidsovertreding van 22 km/u

Published

on

Flitspaal-closeup-boete-snelheidsovertreding
Foto: Flickr

Wat krijg je als je een haastige werknemer met een bedrijfswagen combineert met nonchalante administratie? Een snelheidsovertreding ter waarde van 192.000 euro.

De boete voor een snelheidsovertreding bedraagt normaal gesproken maximaal 4.000 euro, maar door vele aanmaningen werd de boete voor een bedrijf in het Belgische Charleroi enkele duizenden euro’s duurder. Een werknemer van het bedrijf reed 72 kilometer per uur waar je 50 was toegestaan. Kort daarop ontving zijn werkgever een boete en een verzoek om de identiteit van de werknemer bekend te maken. Daar kreeg het bedrijf twee weken de tijd voor.

Betalingstermijn overschreden

Maar door administratieve slordigheid werd het bedrag niet gestort, en werd de identiteit van de werknemer ook niet bekendgemaakt. Daarop volgde een eerste herinnering, inclusief een dwangsom en een hogere geldboete. Het bedrijf was niet onder de indruk, want de nieuwe betalingstermijn werd nog een paar keer overschreden.

Boete en gevangenisstraf

Een snelle rekensom bij de politie resulteerde uiteindelijk in een boete ter waarde van maar liefst 144.000 euro. De zelfstandige van het desbetreffende bedrijf kreeg ook nog eens een boete van 48.000 opgelegd. Dat leidde tot een totaalbedrag van 192.000 euro. Verder werd de eigenaar van het bedrijf veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden.

De Belgische ondernemer huurde vervolgens een advocaat in. Hij eist in beroep een strafvermindering van 24.000 euro voor het bedrijf en 8.000 euro voor zichzelf. Als er met die eis akkoord wordt gegaan, moet het bedrijf nog steeds 160.000 euro betalen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1