Connect with us

Auto Nieuws

Wolff: “De regels moeten gelijk blijven om de Formule 1 spannend te maken”

Published

on

toto-wolff-mercedes-f1-teamprincipal
Foto: Steve Etherington

Teambaas Toto Wolff van Mercedes kijkt met een kritische blik naar het nieuwe Formule 1-reglement dat 2021 in moet gaan. De Oostenrijker is niet over alle aanpassingen negatief, maar hij denkt dat het veranderen van de regels niet gaat helpen om het gat tussen de topteams en de rest van het veld te verkleinen.

In het nieuwe reglement voor 2021 worden technische, financiële en sportieve afspraken gemaakt. De Formule 1 denkt met de aanpassingen, die pas eind oktober officieel bekend worden gemaakt, de spanning in de raceklasse te vergroten.

“Verschillen worden niet kleiner”

“Als er één of meerdere topteams domineren, wordt er altijd weer geroepen dat we de regels moeten veranderen. Veel mensen geloven dat de verschillen dan kleiner worden, maar ik denk dat het tegenovergestelde het geval is”, zegt Wolff in gesprek met Motorsport.com.

“Kijk maar naar de regelwijzigingen voor 2018 en 2019. De verschillen zijn niet kleiner, maar juist nog groter geworden. Ik denk juist dat de kloof minder groot wordt als we regels intact laten. We maken steeds dezelfde fout door te denken dat het wijzigen van de regels gaat helpen, maar dat is alleen maar in het voordeel van het team met de beste middelen, de topteams.”

“Laat de regels met rust”

“In onze positie is het heel moeilijk om geloofwaardig gevonden te worden als we zeggen dat we de regels willen laten zoals ze zijn”, beseft de teambaas van Mercedes. “Men denkt dat we die mening hebben zodat we onze voorsprong kunnen behouden, maar het tegenovergestelde is het geval. Laat de regels met rust en de verschillen zullen kleiner worden”, besluit de Oostenrijker.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1