Connect with us

Auto Nieuws

Zakenman probeerde duizenden Chevrolets te kopen om fabriek te behouden

Published

on

Chevrolet-Cruze-2019-rechtsvoor-weg

Een Amerikaanse zakenman heeft volgens The Vindicator voorgesteld om duizenden Chevrolet Cruzes te bestellen. Zijn doel was daarmee het openhouden van de fabriek waar de auto’s worden gemaakt. Zijn plan gaat niet door, want het aanbod van de zakenman is afgewezen.

Het gaat om de GM-vestiging in Ohio. Dit is een van de zeven fabrieken die de deuren sluiten na de grote herstructurering van General Motors. Deze fabriek is verantwoordelijk voor de productie van de Cruze en die productie wordt nu definitief stopgezet. De Cruze heeft geen lange geschiedenis om op terug te kijken, want het model bestaat pas sinds 2015.

Chevrolet Cruze 2016

Bernie Moreno

De man die de bestelling wilde doen is zakenman Bernie Moreno uit Cleveland die verschillende dealerbedrijven van automerken bezit. Hij zou bereid zijn geweest om meer dan duizend Cruzes te bestellen. De voorwaarde was dat deze gemaakt zouden worden in de fabriek die nu gesloten gaat worden. Door die aankoop zouden 1.500 medewerkers hun baan behouden, maar inmiddels is de vestiging gesloten.

Chevrolet Cruze 2019

Geen toekomst meer

General Motors sluit de fabriek omdat het segment waarin het model zich bevindt geen toekomst meer heeft voor de autobouwer. Zelfs het aanbod van Bernie Moreno kon daar geen verandering in brengen. De zakenman wilde de Cruzes gebruiken als taxi’s voor zijn nieuwe Uber-achtig bedrijf. De taxi’s zouden, in tegenstelling tot de auto’s van Uber, in bezit blijven van Moreno’s eigen bedrijf en zou alleen bereden worden door chauffeurs in loondienst.

Ga voor alle details van de deal, en Moreno’s mislukte bedrijf, naar een volledig verslag van The Vindicator.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1