Connect with us

Auto Nieuws

Zelf de snelheidslimiet bepalen van je Volvo met de Care Key

Published

on

volvo-care-key

Wanneer je je auto uitleent hoop je geen boete voor een snelheidsovertreding op de mat te krijgen. Met de Care Key van Volvo is dit probleem grotendeels opgelost. Eigenaren van een nieuwe Volvo kunnen met de Care Key een snelheidslimiet instellen voor zichzelf en voor anderen.

Vanaf modeljaar 2021 zal de Care Key standaard in elke Volvo te vinden zijn. De topsnelheid kun je limiteren met de Care Key voordat je de auto uitleent aan anderen. Bijvoorbeeld aan jonge, onervaren gezinsleden die nog maar kort in het bezit zijn van het rijbewijs.

Krachtig signaal

Onlangs kondigde Volvo ook aan alle nieuwe Volvo-personenauto’s vanaf 2020 te beperken tot 180 km/u. Daarmee gaf het Zweedse merk reeds een krachtig signaal af over het gevaar van te hard rijden.

Verantwoordelijkheid

“Wij geloven dat autofabrikanten een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om het verhogen van de verkeersveiligheid”, aldus Håkan Samuelsson, chief executive van Volvo Cars. “De snelheidsbeperking die we onlangs aankondigden, past in die gedachtegang, net als de Care Key.

Gezinsleden en vrienden

Veel mensen delen hun auto met gezinsleden en vrienden, maar weten niet goed of zij onderweg altijd veilig zijn. De Care Key biedt een goede oplossing en zorgt voor gemoedsrust bij de eigenaar.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1