Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Zeven personen kunnen plaatsnemen in de nieuwe Mercedes-Benz GLB

Gepubliceerd

op

Mercedes-Benz-GLB-2020-linksvoor

De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz heeft opnieuw een SUV toegevoegd aan haar gamma van soortgelijke voertuigen. De nieuwe GLB heeft maar liefst zeven zitplaatsen, een afwijkende vormgeving en moet het gat opvullen tussen de GLA en GLC.

Hoewel de B in de naam GLB suggereert dat het model kleiner is dan de GLC, valt dit in de praktijk reuze mee. Met een lengte van 4,68 meter is de GLB nauwelijks korter dan de GLC. Zeven personen kunnen dus plaatsnemen in de GLB, maar wil je comfortabel zitten en ben je langer dan 1,68, ga dan niet op derde zitrij zitten.

Automatische transmissie

Mercedes begint met twee benzine- en twee dieselmotoren. De GLB 200 en GLB 250 zijn respectievelijk 163 en 224 pk sterk, terwijl de GLB 200d en GLB 220d tot 150 en 190 pk komen. De motoren zijn in alle gevallen gekoppeld aan een automatische transmissie.

Meer informatie

Vierwielaandrijving is elders in de wereld leverbaar voor de GLB 250 en de twee dieselversies. Of dat ook in Nederland het geval is, is nog niet bekend. Meer informatie over de modellen van Mercedes vindt je onder deze link.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1