Connect with us

Auto Nieuws

Zeventien mensen gewond door harde crash bij Engelse autoclub

Published

on

straatrace-engeland-autoclub-crash

In Engeland zijn zeventien personen gewond geraakt tijdens een autoclub-bijeenkomst. Twee auto’s crashten op elkaar en raakten vervolgens toeschouwers.

Het ongeluk gebeurde in Stevenage waar autoclub Cruise-Herts elke donderdag een bijeenkomst heeft. Op videobeelden is te zien dat mensen in de middenberm staan en aan de beide kanten van de weg. Daar rijden de auto’s met hoge snelheid langs. Niet zo’n heel veilige plek om te gaan staan.

De betrokken Nissan botste met een Toyota, die met een lagere snelheid invoegde vanaf een zijweggetje, met ongeveer 95 kilometer per uur. Beide auto’s kwamen vervolgens in het publiek. Daarbij raakten volgens de Engelse politie zeventien mensen gewond, van wie een aantal heel ernstig.

De organisator zegt dat die ontmoeting plaatsvond op een parkeerplaats, waar sommige bestuurders los gingen met hun auto’s. Het is volgens hem niet de bedoeling dat er geracet wordt op de openbare weg. Toch zijn op de beelden vele auto’s te zien die met gierende motoren heen en weer rijden.

“Helaas willen mensen in dit tijdperk van sociale media en Snapchat beelden maken en dingen posten voor hun vrienden”, zegt de organisator tegen de BBC. De organisator van het evenement zegt dat het evenement na het ongeval niet meer wordt georganiseerd. “Wij zijn autofanaten en zeker geen wegracers.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1