Connect with us

Aiway

Met deze SUV U5 wil het Chinese Aiways de elektrische markt bestormen

Published

on

aiways-suv-u5-promo-voorkant

Ook zo’n fan van AliExpress en alles wat uit China komt? Dan hebben we goed nieuws! Het Chinese Aiways is van plan om in het voorjaar van 2020 haar elektrische SUV U5 op de Europese markt te brengen. Nederland is één van de landen waar Aiways voet aan de grond wil zetten. Een unicum want hiermee moet de U5 de eerste Chinese elektrische wagen worden op de Europese markt.

Dat Chinese auto’s momenteel allesbehalve populair zijn in Europa lijkt Aiways niet af te schrikken. Het bedrijf is ambitieus en geeft in gesprek met Quartz aan de evolutie van de automotive industrie aan te willen drijven. De U5 zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in Nederland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Zwitserland.

Actieradius van meer dan 560 km

De U5 heeft een actieradius van meer dan 560 kilometer en kan via een stekker worden opgeladen. De accu heeft een capaciteit van 63 kWh, terwijl het voertuig 1.730 kg weegt. De SUV wordt aangedreven door een elektromotor met een maximaal vermogen van 140 kW en een koppel van 315 nm.

De auto zal worden geleverd met diverse rijhulpsystemen als adaptive cruisecontrol, een automatische inparkeerfunctie en een functie die de bestuurder ontlast tijdens het filerijden. Aiways hoopt in september de productie te starten van de U5 en binnen acht maanden het eerste model te leveren aan Europa.

Aiway U5 bestellen

Degene die interesse heeft in de toekomstige U5 hoeft niet aan te kloppen bij een dealer in Nederland. Aiways heeft besloten de auto online aan te bieden. Op deze manier wil het bedrijf de kosten laag houden. Aiways voert momenteel gesprekken met Vehiculum, een Duitse startup die een online platform voor leaseauto’s heeft ontwikkeld. De vraagprijs van de Aiways U5 wordt geschat op 35.000 euro.

aiways-u5-suv-interieur
aiways-u5-suv-2020-loading
aiways-u5-suv-rechter-zijkant
2 Comments

2 Comments

  1. M.

    10 juni 2019 at 14:05

    Gaat geleverd worden met op afstand inschakelbare elektrische stoel…;-)

  2. Tonac

    10 juli 2019 at 16:31

    Beste M. Dat is handig als die mooie auto gestolen wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1