Connect with us

Audi

Frijns ook in 2019 voor Audi in DTM

Published

on

Audi Sport heeft besloten om aankomend seizoen met dezelfde zes coureurs deel te nemen aan de Duitse toerwagenserie DTM. Deze beslissing houdt in dat ook de 27-jarige Nederlander Robin Frijns voor het tweede opeenvolgende seizoen namens Audi achter het stuur kruipt in de DTM. In 2019 zal een nieuw technisch reglement van kracht worden, waarmee voor de DTM het turbo-tijdperk ingeluid wordt.

Naast Frijns komen de Brit Jamie Green, de Fransman Loïc Duval, de Zwitser Nico Müller en de Duitsers René Rast en Mike Rockenfeller voor Audi in actie in de DTM. Net zoals afgelopen seizoen rijdt Frijns samen met Müller voor het Audi Sport Team Abt Sportsline. De Nederlander combineert zijn deelname aan de DTM 2019 als fabrieksrijder voor Audi Sport met zijn programma in de Formule E, waarin hij uitkomt voor het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing.

“Ik ben heel blij dat ik er ook in de DTM weer bij ben”, zegt Frijns. “Zeker nu we aan het begin staan van een nieuw tijdperk met de komst van de turbomotoren, waarmee de auto’s meer vermogen krijgen. Dat ligt me natuurlijk wel. En mooi ook dat ik weer in Nederland kan rijden.” Frijns doelt daarmee op het weekeinde van zaterdag 20 en zondag 21 juli 2019, waarin de DTM voor het eerst te gast is op het TT-Circuit in Assen.


Jamie Green, Loïc Duval, Robin Frijns, René Rast, Mike Rockenfeller en Nico Müller.

De volledige DTM-kalender voor 2019 ziet er als volgt uit:
– 3 t/m 5 mei, Hockenheim
– 17 t/m 19 mei, Zolder
– 7 t/m 9 juni, Misano
– 5 t/m 7 juli, Norisring
– 19 t/m 21 juli, Assen
– 10 t/m 11 augustus, Brands Hatch
– 23 t/m 25 augustus, Lausitzring
– 13 t/m 15 september, Nürburgring
– 4 t/m 6 oktober, Hockenheim

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1