Connect with us

Audi

Terugroepactie Audi door brandgevaar vol elektrische E-Tron

Published

on

audi-etron-voorkant-laadpaal-shuttelpas

Slecht nieuws voor de trotse bezitters van de allereerste vol elektrische Audi E-Tron. De Duitse autobouwer heeft besloten dat alle verkochte auto’s in Amerika terug moeten naar de garage. De reden is dat de verzegeling van de batterij ondeugdelijk zou kunnen zijn. Hierdoor zou er in theorie vocht bij de batterijcel kunnen komen. Dit kan weer leiden tot kortsluiting met brand als gevolg.

Omdat de E-Tron nog maar net op de markt is gaat het in Amerika om slechts 1650 auto’s, waarvan er slechts 540 zijn afgeleverd aan klanten. De rest van de 1650 staan nog bij de dealers. Het is een flinke domper voor Audi die met de E-Tron de concurrentie aan wilde gaan met concurrent Tesla. Het goede nieuws voor Audi is dat er zich nog geen incidenten hebben afgespeeld met de E-Tron.

Nederlandse E-Tron rijders

Ook in Nederland is de E-Tron al op de markt. Deze zijn eveneens geassembleerd in de fabriek in Brussel. Audi Nederland komt dan ook met een terugroepactie. “Audi AG roept E-Trons terug, geproduceerd t/m week 11, 2019. Onder ongunstige omstandigheden kan mogelijk vocht in de batterij komen. Audi AG zijn geen calamiteiten bekend en auto’s kunnen onverminderd worden gebruikt tot inspectie is uitgevoerd, mits er geen waarschuwing in het dashboard oplicht. Op korte termijn informeren wij de eigenaren van auto’s die binnen het productie-window vallen en momenteel in Nederland rondrijden (310 auto’s)”, aldus Audi Nederland in gesprek met Autoblog.

Slecht voor imago

De terugroepactie komt ook het algemene imago van de elektrische auto’s niet ten goede. Recentelijk ontplofte er een vol elektrische i3 in de showroom van een Enschedese BMW dealer. Vlak daarvoor vloog er ook een vol elektrische BMW i8 in brand bij een dealer in Brabant. Laatstgenoemde eindigde in een dompelbad.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1