Connect with us

Auto Nieuws

BIZAR: Elektrische BMW i3 ontploft in showroom. Dealer ontsnapt aan ramp

Published

on

blauwe-zwaailichten-politie-brandweer-ambulance

Opluchting bij BMW-dealer Broekhuis in Enschede. Vannacht klonk er een harde knal die zelfs te horen was bij overburen Hotel Van der Valk. De knal werd veroorzaakt door een ontploffende elektrische BMW i3. De brandweer was snel ter plekke waardoor er een ramp werd voorkomen.

“We hebben een grote brand bij Broekhuis voorkomen. Als we niet zo snel hadden ingegrepen, was het hele pand verwoest”, zo laat Richard Hassink van de Enschedese brandweer weten in gesprek met de Tubantia. “Het vuur was snel geblust. Maar een brandende elektrische auto vergt een aparte aanpak. De batterysets bestaan uit cellen en er kan telkens een andere cel weer vlam vatten.”

Foto: TC Tubantia / Leo van Raaij

Spontane explosie

In totaal werden er drie auto’s verwoest door de naar alle waarschijnlijkheid spontane explosie. “Toen we aankwamen, hebben we geen braaksporen aangetroffen. De ruit hebben we zelf ingeslagen.”

Tweede BMW in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat een elektrische BMW spontaan in de brand vliegt. Dit gebeurde recentelijk nog in Breda waar een splinternieuwe MBW i8 spontaan in de brand vloog.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1