Connect with us

Auto Nieuws

Slecht nieuws voor BMW-liefhebbers: 9-serie definitief van de baan

Published

on

Er gaan al jaren geruchten dat BMW een luxueuze 9-serie zou plaatsen boven een 7-serie, maar die hoop wordt nu beëindigd door BMW.

De berichten werden vooral aangewakkerd door het feit dat de Maybach grote successen heeft opgeleverd voor Mercedes-Benz. De geruchten laaiden toch weer opnieuw op toen BMW in 2014 kwam met de Vision Future Luxury. Pech voor diegenen die nog hoopten op een luxueuzere BMW dan de 7-serie: die auto gaat er niet komen.

BMW heeft geen 9-serie nodig

Het Engelse magazine Autocar kwam met dit bericht na een interview met Klaus Frohlich van BMW. Het lid van het bestuur vindt dat BMW geen 9-serie nodig heeft: ‘In het hogere segment hebben we eigenlijk maar drie auto’s nodig, een 7-serie, een 8-serie en een X-model. We zien dat andere fabrikanten ook al hun aantal auto’s in het hogere segment terugbrengen omdat de verkoopaantallen erg laag liggen, ‘aldus Klaus Frohlich.

Concept van de BMW 9-serie

Toch loopt dit spaak met de uitspraken van de design director van BMW, Adrian van Hooydonk, van augustus 2018. Toentertijd zei van Hooydonk dat BMW niet zou stoppen met de ontwikkeling van de 8-serie met al zijn luxes, maar die uitspraak blijkt nu achterhaald.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1