Connect with us

Auto Nieuws

Eigenaar redt peperdure Ferrari van veiling met openingsbod van slechts 220 euro

Published

on

ferrari-599-veiling-china-2019

De Chinese autoriteiten heeft een Ferrari 599 ingebracht in een veiling. De auto werd in beslag genomen nadat er een auto tegenaan was gereden. De reden voor de inbeslagname was dat de auto niet geregistreerd en niet verzekerd was. Ook zat er een vals kenteken op.

Het meest opmerkelijk was het openingsbod van slechts enkele honderden euro’s. Dit terwijl je voor een Ferrari 599 al snel een ton moet aftikken. De verklaring om de auto voor slechts een paar honderd euro aan te bieden was als volgt.

“De auto was niet verzekerd en er bestaat geen informatie over dit voertuig bij de autoriteiten, dus hij kan niet op naam worden gezet (door Chinezen) en je mag er niet mee rijden. Dat is waarom de auto zo goedkoop is. Wij beschouwen het als oud ijzer. Op basis daarvan kwamen we tot een valuatie van 2.430 RMB (311,50 Euro) en daar hebben we vervolgens nog dertig procent afgehaald”, aldus de lezing van de organisatie van de veiling.

Ferrari 599

ferrari-599
Ferrari 599 in vol ornaat

Eigenaar meldt zich alsnog

De Ferrari is inmiddels viral gegaan en helaas voor de geïnteresseerden is deze teruggetrokken uit de veiling. De reden is dat de rechtmatige eigenaar zich heeft gemeld en heeft geschikt met de lokale autoriteiten. Alvorens hij de auto weer mee mocht nemen moest hij ook nog 1300 euro aan openstaande boetes aftikken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1