Connect with us

Auto Nieuws

Ferrari onthult de F8 Tributo als opvolger van de 488

Published

on

Ferrari heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de F8 Tributo. De naam van de auto is een eerbetoon aan de achtcilinder van het steigerende paard.

In 2015 introduceerde Ferrari de 488 GTB als vervanger van de 488 Italia. Nu vier jaar later is er weer een vervanger voor de GTB. De F8 Tributo maakt zijn opwachting met een verbeterde V8 motor, die volgens Ferrari, de meest krachtige ooit ontwikkeld. De V8 motoren van Ferrari zijn al drie jaar op rij verkozen tot ‘Beste motor van het jaar’ en de verwachting is dat ook deze motor in 2019 weer om de prijzen mee zal doen.

Van 0 naar 100 in 2,9 seconden

Met 720pk is deze 3.9 liter V8 de perfecte opvolger van de 488 GTB. Hij heeft ook nog eens 50pk extra meer gekregen dan zijn voorganger. De F8 Tributo gaat van 0 naar 10 in 2,9 seconden en wint hiermee 0,1 seconde. Het gewicht van de auto valt met 1.330 kilo 40 kilo lichter uit. De F8 Tributo is dus nog scherper, krachtiger en beter zal zijn dan haar voorgangers de 488 GTB en de 488 Pista.

Meer downforce bij de F8

Ook heeft Ferrari de aerodynamica flink verbeterd. De voorkant van de auto wordt gekenmerkt door de S-Duct die voor het eerst zijn opwachting maakte bij de 488 Pista. Deze is ook terug te zien bij de Formule 1 wagen van Ferrari en geeft de F8 Tributo 15 procent meer downforce dan bij de 488 GTB.

Frisser interieur

Met de opwachting van de F8 Tributo is ook het klassieke interieur van Ferrari wat opgefrist. Er zijn nieuwe air vents (een soort ontluchters) geïnstalleerd en er is een nieuwer, frisser stuurtje in de auto gezet. De F8 Tributo is ook voorzien van een 7-inch touchscreen die alle infotainment geeft die nodig is.

Autosalon van Genève

Ferrari zal de F8 Tributo fysiek presenteren tijdens de Autosalon van Genève welke plaatsvindt van 7 maart tot 17 maart.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1