Connect with us

Auto Nieuws

Zesde generatie Opel Corsa boordevol nieuwe technologieën

Published

on

Opel lanceert dit jaar de zesde generatie van de Corsa. Deze Corsa komt met veel nieuwe technologie, waaronder de nieuwe LED Matrix-verlichting. Ook gaat Opel twee nieuwe elektrische auto’s op de markt brengen. 

Deze nieuwe verlichting maakt het mogelijk voortdurend met grootlicht te rijden zonder dat je daarbij tegenliggers verblindt. Deze verlichting zat al in de huidige Astra (Auto van het jaar 2016) en met deze nieuwe Corsa is deze verlichting voor het eerst beschikbaar in het B-segment. Personenwagen met de afmetingen van een Renault Clio worden aangeduid met het ‘B-segment’.  

Insignia Country Tourer

“Wij hebben toptechnologie altijd bereikbaar gemaakt voor iedereen. Dat is onze missie en motivatie en die geldt beslist ook voor een populair model als de Opel Corsa’’, aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel. ‘’Vandaar dat wij de volgende generatie van onze bestseller uitrustten met de beste verlichtingstechnologie’’.  

Klanten en experts zijn al enthousiast over de nieuwe verlichting in de Astra en de Insignia. In Europa kiest 20 procent van de Astra-kopers voor dit verlichtingssysteem; bij de Insignia zelfs 60 procent. Dat zijn in Europa jaarlijks zo’n 90.000 auto’s met deze verlichtingstechnologie.  

2019 Opel Corsa IntelliLux LED matrix light

‘’Opel gaat elektrisch’’ aldus een enthousiaste CEO Michael Lohscheller. ‘’Wat we hebben aangekondigd gaan we nu realiseren’’. De nieuwe Opel Astra krijgt een volledig elektrische variant en de Opel Grandland X krijgt een plug-inhybride versie.  

Dankzij de nieuwe Corsa krijgt Opel een flinke impuls. Sinds de eerste gefabriceerde Corsa, die 37 jaar geleden op de markt kwam, zijn er van deze bestseller al ruim 13,5 miljoen exemplaren verkocht. Door deze nieuwe, elektrische variant van de Corsa verwacht Opel zijn sterke positie in de automarkt nog verder te verstevigen.  

Opel Insignia met de IntelliLux LED matrix light

Lohscheller belooft een competitieve prijsstelling: ‘’Met de nieuwe Corsa maken we elektrisch rijden bereikbaar voor een grote groep klanten, het wordt de elektrische auto voor iedereen.’’ 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1