Connect with us

Auto Nieuws

Elektrische Porsche Taycan bezig aan afsluitende fase testprogramma

Published

on

porsche-taycan-elektrisch-2020-scandinavie

Op dit moment doorloopt de Porsche Taycan, de allereerste volledig elektrische sportauto van Porsche, in Scandinavië de laatste testrondes. De tests moeten bewijzen dat de Taycan om kan gaan met gladheid en extreme kou. In Dubai en Zuid Afrika gebeurt momenteel het omgekeerde in extreem warm weer.

Het zijn spannende testen voor de Duitse autofabrikant want de elektrische Taycan moet hetzelfde testprogramma doorstaan als de Porsches met een verbrandingsmotor.

Onder alle weersomstandigheden

“Daarbij is het belangrijk dat hij als elektrische auto onder alle weersomstandigheden en temperaturen dagelijks bruikbaar is, snel opgeladen kan worden en de temperatuur in de aandrijflijn en het interieur onder controle kan houden”, zo laat Porsche weten. En als Porsche moet de Taycan natuurlijk ook zijn mannetje staan op het circuit en bij snelle acceleraties.”

porsche-taycan-elektrisch-2020-dubai

Snel accelereren kan de elektrische Taycan zeker. Hij kan uit stilstand naar 100 km/u accelereren in minder dan 3,5 seconden. Het weer zou hierbij geen verschil uit mogen maken.

Actieradius

De Taycan heeft volgens de NEDC-test (New European Driving Cycle) een actieradius van 500 kilometer. Dankzij de 800 Volt-architectuur van de auto kan zijn lithium-ion batterij in 4 minuten worden opgeladen voor een NEDC-bereik van zo’n 100 kilometer.

porsche-taycan-elektrisch-2020-zuid-afrika

20.000 gereserveerd

De elektrische Porsche Taycan wordt in september onthuld en komt aan het einde van 2019 op de markt. De auto is nu al populair want reeds 20.000 liefhebbers hebben een aanbetaling gedaan en een exemplaar gereserveerd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1