Connect with us

Auto Nieuws

Porsche hakt de knoop door: SUV Macan wordt volledig elektrisch

Published

on

porsche-productielijn-fabriek-leipzig-2019

De volgende generatie van de Porsche Macan wordt volledig elektrisch. Dat heeft de Raad van Toezicht van Porsche bepaald. Hiermee wordt de Macan na de Taycan en de Taycan Cross Turismo, de derde vol elektrische Porsche. Eerstgenoemde zal eind 2019 in productie gaan waarna de Taycan Cross Turismo zal volgen. De productie van de emissieloze Macan gaat begin 2020 van start.

De Macan krijgt net als de Taycan de 800-volttechnologie. Hiermee kan de auto supersnel worden opgeladen tot een actieradius van 400 kilometer in slechts 20 minuten. De auto is gebaseerd op de Premium Platform Electric (PPE) architectuur, die Porsche samen met Audi heeft ontwikkeld.

Porsche-Macan-S-2019-blauw

“Elektrische mobiliteit en Porsche gaan hand in hand”, aldus Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG. “Niet alleen vanwege de efficiënte benadering, maar vooral vanwege het sportieve karakter”

Investering van 6 miljard

“Tot 2022 investeren we meer dan 6 miljard euro in elektrische mobiliteit, en in 2025 heeft 50 procent van alle nieuwe Porsche-modellen elektrische aandrijving. De komende jaren focussen we ons op de mix van nog verder doorontwikkelde benzinemotoren, plug-in hybrides en volledig elektrisch aangedreven sportwagens. Ons doel is om op technologisch gebied een pioniersrol te bekleden. Daarom blijven we het bedrijf consequent afstemmen op de mobiliteit van de toekomst.”

Productie in Leipzig

Alle elektrische modellen zullen worden gefabriceerd in het Duitse Leipzig. In totaal zijn er 4000 mensen werkzaam in de fabriek die sinds februari 2000 in gebruik is. In totaal heeft Porsche al 1,3 miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van Leipzig.

porsche-fabriek-leipzig
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1