Connect with us

Auto Nieuws

Unicum: Zelfrijdende Range Rover doorstaat als eerste bijzondere test

Published

on

range-rover-sport-zelfrijdend-test-2018-001
Range Rover

Een Range Rover Sport heeft als eerste ooit zelfrijdend een route voltooid op een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. Het prototype van de zelfrijdende Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam moeiteloos rotondes op de uitdagende Coventry Ring Road met snelheden tot 55 km/u.

De proef is onderdeel van een 22,5 miljoen euro kostend Brits overheidsproject, UK Autodrive, een driejarig programma dat deze maand eindigt. Jaguar Land Rover technici testten de zelfrijdende technologie eerst succesvol op een afgesloten circuit, voordat ze met het prototype van de Range Rover Sport de openbare weg in Milton Keynes en Coventry op gingen.

range-rover-sport-zelfrijdend-test-2018-002

De Range Rover Sport onderging diverse aanpassingen om zelfstandig te rijden. De adaptieve cruise control is voorzien van extra sensoren, RADAR en LIDAR. Gekoppeld aan het UK Autodrive onderzoeksproject is de auto in staat om autonoom rotondes nemen, verkeerslichten te herkennen, voetgangers te laten oversteken en fietsers en andere auto’s te ontwijken op complexe wegen. Daarnaast kan de auto zelfstandig parkeren.

Als onderdeel van UK Autodrive hebben Jaguar Land Rover technici ook onderzocht hoe de auto kan communiceren met zijn omgeving. De techniek gebruikt het internet om met voertuigen en bijvoorbeeld verkeerslichten te communiceren.

UK Autodrive speelt een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces rondom de zelfrijdende auto van Jaguar Land Rover. De grootste autofabrikant van Groot-Brittannië, gestationeerd in Coventry, werkt hard aan vol- en semi-automatische rijdtechnologieën. De visie van Land Rover is om zelfrijdende modellen de meest capabele auto’s in alle omstandigheden te maken. Waarbij de bestuurder de mogelijkheid heeft om zelf de controle te hebben of het rijden volledig uit handen te geven aan de auto.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1