Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

BREAKING: Formule 1 voor minimaal drie jaar terug naar Zandvoort

Gepubliceerd

op

Max Jumbo Raceday in Zandvoort, Holland on May 20th & 21st, 2018

Na maandenlang speculeren is het eindelijk officieel. Na 35 jaar afwezigheid keert de Formule 1 definitief terug naar Zandvoort. De Dutch Grand Prix zal volgens seizoen worden verreden in mei. De exacte datum volgt nog.

Afgelopen weekend vloog er een delegatie van circuit Zandvoort naar Barcelona om de laatste formaliteiten af te ronden. Hier werd een akkoord bereikt voor drie jaar met een optie voor nog twee extra jaren. De verwachting is dat begin deze week de handtekeningen worden gezet. De hoogste baas van de koningsklasse van de autosport, Chase Carey, is momenteel in Nederland om de deal af te ronden.

De exacte datum is nog niet zeker en de race zal naar alle verwachting door het leven gaan als Heineken Dutch Grand Prix. Aan het circuit moet het nodige worden aangepast, onder meer bij de Gerlachbocht, Hugenholtzbocht en Arie Luyendijkbocht.

Logisch gevolg

Volgens Bratches, commercieel directeur van de Formule 1, is een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland een logisch gevolg. “De populariteit rondom Max Verstappen rechtvaardigt voor zijn fans een wedstrijd dichterbij huis. Dat is wel zo makkelijk voor iedereen, toch?”

Vervanger van Spanje

De verwachting is dat de Grand Prix van Zandvoort de plek in gaat nemen van Spanje. De contracten lopen af en de Spanjaarden hebben moeite om de financiën rond te krijgen. Dit heeft mede te maken met de teruglopende interesse door het afscheid van Alonso. De kans is echter aanwezig dat de tweevoudig wereldkampioen komend seizen alweer terugkeer in de Formule 1. Dit beweerde voormalig F1 coureur Marc Gené afgelopen weekend.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1