Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Hamilton ontloopt straf, mede door Verstappen: “Heb helemaal geen zin om hem te naaien”

Gepubliceerd

op

max-verstappen-frankrijk-paul-ricard-2019
Getty Images / Red Bull Content Pool

Tijdens de vrije training was er een incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Brit slipte en keek niet goed uit bij het terugkeren op de baan. Verstappen kon Hamilton ontwijken, maar raakte door deze actie ook zelf van de baan. De Nederlander hield er geen schade aan over, maar de wedstrijdleiding besloot het incident wel nader te onderzoeken.

Uiteindelijk hebben de stewards besloten om Hamilton geen straf op te leggen. Dit kwam mede door Verstappen die het niet nodig vond dat de leider in het kampioenschap hiervoor gestraft werd. “Ik maak daar geen probleem van”, aldus de Nederlander in gesprek met Ziggo Sport.

“Geen zin om hem te naaien”

“Uiteindelijk vechten we toch niet met hen. Als dit voor het kampioenschap zou zijn of als je dit weekend met Mercedes verwacht te vechten, dan probeer je ze misschien wat aan te naaien. Maar daar heb ik op dit moment helemaal geen zin in joh. Maar ik heb meteen tegen hen gezegd ‘ik heb eigenlijk weinig te vertellen’. Het kan best gebeuren dat hij mij niet in de spiegel kon zien, want je zag hem wel kijken. Maar de spiegels zijn nou eenmaal niet heel groot en dat gedeelte van de baan is net heel breed.”

“Ik denk gewoon dat het netjes is om daar niet nog eens te gaan zeiken van ‘hij heeft me opgehouden’ en al dat soort dingen te roepen. Het is gewoon training, dus wat maakt het uit”, besluit Verstappen het onderwerp.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1