Connect with us

Auto Nieuws

Mercedes-AMG Petronas onthult de W10 voor Formule 1 seizoen 2019

Published

on

mercedes-amg Petronas W10 2019 vooraanzicht
Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Mercedes heeft na vijf constructeurstitels opnieuw een auto gefabriceerd waarmee zij voor de zesde wereldtitel willen strijden. De W10 zal opnieuw bestuurd worden door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Het opvallendste aan deze auto is dat volgens de Duitse krant Bild Mercedes al in 2017 is begonnen met het ontwikkelen en bouwen van deze W10. Naar schatting heeft Mercedes maar liefst vijf miljoen uitgetrokken voor de ontwikkeling van deze auto.

Mercedes zal, zoals gebruikelijk, de W10 vandaag testen op het circuit van Silverstone. Ook zullen er later vandaag beelden verschijnen van de eerste kilometers van de nieuwe bolide. Mercedes zal ook aanwezig zijn vanaf maandag voor de wintertesten op het circuit van Barcelona.

Wolff niet blij met nieuwe regels

Ondanks de kampioenschappen van de afgelopen vijf jaar is teambaas Toto Wolff er niet helemaal gerust op voor het nieuwe seizoen: ”De regels zijn dit jaar zo veranderd door de FIA dat het voor een dominerend team zoals Mercedes moeilijk wordt die winnende lijn vast te houden. Het is bijna gênant.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1