Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Milieu-activisten willen in extremis de Dutch GP laten verbieden

Gepubliceerd

op

circuit-zandvoort-luchtfoto
Foto: dronepicr

In 2020 keert het Formule 1 circus na meer dan 30 jaar afwezigheid terug naar Nederland. Om aan de regels van de FIA te voldoen moeten er een aantal aanpassingen worden gedaan aan het circuit. Daarnaast gaat ook de infrastructuur deels op de schop. Milieu-organisaties zijn niet allemaal even blij met de veranderingen en dreigen nu naar de rechter te stappen.

In gesprek met RTL Nieuwe laat Sijas Akkerman van Natuur & Milieu Federatie Noord-Holland weten te vrezen voor de grijze duinen naast het circuit. “Naast het circuit liggen grijze duinen, uniek voor Europa. Daar moeten we heel zuinig op zijn, want die grijze duinen kunnen niet tegen stikstof die uit uitlaten van auto’s komt.”

Grote kans dat de rechter dat dan verbiedt

Waar Akkerman het meest moeite mee heeft is de aangekondigde verbreding van de ingangen terwijl die ruimte er niet is. Aan de ene kant ligt natuurgebied en aan de ander kant ligt een camping. “Die weg is inderdaad getekend, maar het is nog maar zeer de vraag of die weg hier kan komen. Vorige week heeft de rechter gezegd: alle extra stikstof die in natuurgebieden terechtkomt vanwege nieuwe activiteiten, dat gaan we verbieden. Als de gemeente dus een vergunning aanvraagt voor die weg, dan zullen wij de rechter vragen wat hij daarvan vindt. Grote kans dat de rechter dat dan verbiedt.”

Niet procederen om het procederen

Tot slot wil Akkerman expliciet melden dat het niet de bedoeling is om de Grand Prix te verbieden. “Wij willen niet procederen om het procederen. Maar als de Formule 1 echt een significant effect heeft op de natuur, en de natuur wordt er slechter van, dan gaan we proberen dat tegen te houden.”

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1