Connect with us

Auto Nieuws

Milieu-activisten willen in extremis de Dutch GP laten verbieden

Published

on

circuit-zandvoort-luchtfoto
Foto: dronepicr

In 2020 keert het Formule 1 circus na meer dan 30 jaar afwezigheid terug naar Nederland. Om aan de regels van de FIA te voldoen moeten er een aantal aanpassingen worden gedaan aan het circuit. Daarnaast gaat ook de infrastructuur deels op de schop. Milieu-organisaties zijn niet allemaal even blij met de veranderingen en dreigen nu naar de rechter te stappen.

In gesprek met RTL Nieuwe laat Sijas Akkerman van Natuur & Milieu Federatie Noord-Holland weten te vrezen voor de grijze duinen naast het circuit. “Naast het circuit liggen grijze duinen, uniek voor Europa. Daar moeten we heel zuinig op zijn, want die grijze duinen kunnen niet tegen stikstof die uit uitlaten van auto’s komt.”

Grote kans dat de rechter dat dan verbiedt

Waar Akkerman het meest moeite mee heeft is de aangekondigde verbreding van de ingangen terwijl die ruimte er niet is. Aan de ene kant ligt natuurgebied en aan de ander kant ligt een camping. “Die weg is inderdaad getekend, maar het is nog maar zeer de vraag of die weg hier kan komen. Vorige week heeft de rechter gezegd: alle extra stikstof die in natuurgebieden terechtkomt vanwege nieuwe activiteiten, dat gaan we verbieden. Als de gemeente dus een vergunning aanvraagt voor die weg, dan zullen wij de rechter vragen wat hij daarvan vindt. Grote kans dat de rechter dat dan verbiedt.”

Niet procederen om het procederen

Tot slot wil Akkerman expliciet melden dat het niet de bedoeling is om de Grand Prix te verbieden. “Wij willen niet procederen om het procederen. Maar als de Formule 1 echt een significant effect heeft op de natuur, en de natuur wordt er slechter van, dan gaan we proberen dat tegen te houden.”

2 Comments

2 Comments

  1. Altorfini

    8 oktober 2019 at 14:33

    Wat willen die sloebers nou ? 250 dagen per jaar zijn er auto activiteiten op Zandvoort !! Denken zij nu echt dat die 3 dagen F1 ook maar een % zal bijdragen aan CO2 vervuiling ? Willen ze nu echt voor 500.000 autosportliefhebbers in Nederland hun GP verstieren ? Laat ze die dagen lekker de Noordzee opgaan en de vaargeul langs Texel-Ameland – Terschelling opruimen , daar ligt nog genoeg troep wat opgeruimdt moet worden wat 100% meer vervuiling geeft als 3 dagen Formule ! op Zandvoort. !! Het mooie is het gros van die zgn activisten zijn gewoon meelopers met iq van 0,0 !! Ze horen het woord F1 en denken daar valt wat te verstieren daar moeten we bijzijn. ? Nono,s en loosers zijn het. !!! F1 in Zandvoort moet blijven. !!

  2. Altorfini

    8 oktober 2019 at 14:43

    Waar praat deze Sijas Akkerman over , grijze duinen ? die kunnen niet tegen CO2 , er wordt al sinds 1948 geracedt op Zandvoort en nu liggen er ineens grijze duinen ? hoe verzint iemand het ! Al die jaren komt er CO2 uit die auto,s en nu ineens 72 jaar later gaan ze spijkers op laag water zoeken. !! Is deze beste brave ? zoiensteker ooit wel eens op Zandvoort geweest.Wat een charlatan. ! In de hele wereld hoor niemand klagen, nee nu probeerdt hier zo,n proleet de aandacht te trekken , alles wat je probeerdt nergens vind je de term grijze duinen. !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1