Connect with us

Auto Nieuws

Unieke Formule 1 items gaan voor bijna 1,6 miljoen onder de hamer

Published

on

Foto's: Wikipedia

Bij een veiling in Parijs hebben de helmen van Alain Prost en Lewis Hamilton wel meer dan een ton opgeleverd. Ook is er een historisch item van Jos Verstappen verkocht.

De helm van Alain Prost stamde uit 1990 en gebruikte hij bij Ferrari. Het pronkstuk leverde wel 54.600 euro op. Hamilton’s helm is van het seizoen 2012 en die leverde hetzelfde bedrag op. Ook een helm van Michael Schumacher uit 2000 leverde meer dan een halve ton op.

Unieke collectie

Het Franse veilinghuis Artcurial had een grote collectie Formule 1 items tot zijn beschikking. Deze unieke collectie bevatte racepakken, helmen en stuurtjes van een groot aantal coureurs, waaronder Barrichello, Nico Rosberg, Vettel en zelfs Christijan Albers. Opvallend genoeg waren er geen kopers voor items van Danil Kvyat.

Jos Verstappen in 2001

Een helm van Jos Verstappen uit 2001 werd verkocht voor 3.300 euro. Dat is lager dan het veilingshuis had ingeschat, die hoopten op ongeveer 6.000 euro. Jos droeg de helm tijdens zijn historische race in Maleisië toen hij van de zeventiende plek opstoomde naar de tweede plek in de regen. Uiteindelijk werd Jos zevende die race en hij haalde ook maar een schamel puntje dat seizoen.

Catalogus

Wil je de catalogus van deze veiling nog even rustig doorbladeren? Klik hier.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1