Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen kan eindelijk knallen met nieuwe Party Mode van Honda

Published

on

max-verstappen-lewis-hamilton-podium-usa-amerika-2018
Getty Images / Red Bull Content Pool

Goed nieuws voor Formule 1 coureur Max Verstappen. Volgens Helmut Marko kan de Nederlander komend seizoen ook beschikken over de zogenaamde party-mode. Hiermee kan de Nederlander komend seizoen tijdelijk meer vermogen vragen van zijn motor.

De afgelopen jaren was het met name Mercedes die tijdens de kwalificatie profiteerde van deze extra optie. Omdat het vermogen van de Renault niet extra opgeschroefd kon worden was Verstappen op zaterdag vaak kansloos in de strijd om pole position. Met de nieuwe Honda heeft de Nederlander weer wat om naar uit te kijken.

Als we Helmut Marko mogen geloven gaat het een bijzonder seizoen worden voor Red Bull. De nieuwe Honda motor zou volgens testdata zo’n 40 pk extra leveren dan de Renault. Hiermee moet de Red Bull de concurrentie aan kunnen gaan met Mercedes en Ferrari in de strijd op de wereldtitel. Met ook nog een extra party-mode zijn de voortekenen zeer gunstig voor Verstappen.

Of de RB15 daadwerkelijk grote stappen heeft gemaakt ten opzichte van de concurrentie zal moeten blijken tijdens de eerste Grand Prix op 17 maart. Voordat het seizoen van start gaat zijn er ook nog testdagen in Spanje.

Testdagen voorbereiding seizoen 2019

18 tot 21 februari – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje
26 februari tot 1 maart – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje

Eerste Grand Prix op 17 maart

De eerste Grand Prix van het seizoen 2019 vindt zoals gebruikelijk plaats in Australië. Op 17 maart zal duidelijk worden of de nieuwe RB15 samen met de Honda goed genoeg is voor een aanval op Mercedes en Ferrari.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1