Connect with us

Auto Nieuws

Wereldkampioen Vergne wint E-Prix van China, Frijns crasht in slotronde

Published

on

jean-eric-vergne-formula-e-2018-2019
Photo by Sam Bloxham / LAT Images

De E-Prix van China is buitgemaakt door regerend wereldkampioen Jean-Eric Vergne. Hij finishte onder de gele vlag voor Rowland en Da Costa. De Fransman is na zes E-Prixs de zesde verschillende winnaar dit seizoen.

Robin Frijns kende een goede start. Hij kwalificeerde als 12, maar voordat de eerste tien minuten verstreken waren, had hij d achtste plek veroverd. Dit terwijl zijn teamgenoot en leider in het kampioenschap Sam Bird, zijn auto al in de eerste ronde moest parkeren naarst het circuit. Hij werd van achteren aangereden en moest de wedstrijd hierdoor staken.

Vroege attack mode

Nog voor het eerste kwartier was verstreken besloot Frijns gebruik te maken van de attack mode waardoor hij tijdelijk meer vermogen kreeg. Hij slaagde erin om Di Grassi te passeren waarna hij binnen afzienbare tijd aansloot bij de trein die de top zes vormde.

Rowland had de leiding, maar werd na 21 minuten verrast door Vergne die de koppositie overnam. Vlak daarna pakte Frijns de zesde plek door het uitvallen van Sims. Hij werd in de muur gedrukt door Lotterer. Het leverde een safety car op waarna Frijns direct zijn attack mode activeerde. Een rare keuze want door het oponthoud had hij niets aan het extra vermogen.

Rode vlag

Omdat de auto van Sims niet weggesleept kon worden besloot de raceleiding de wedstrijd stil te leggen middels een rode vlag. Alle auto’s moesten de pits is en de tijd werd stopgezet met nog 12 minuten en één seconde op de klok.

robin-frijns-eprix-hongkong-voorkant
Robin Frijns

Na de herstart werd Frijns ingehaald door Di Grassi die zijn attack mode had geactiveerd. Hierdoor werd de Nederlander keihard afgestraft voor zijn vreemde keuze om zijn laatste attack mode te activeren tijdens de safety car.

Crash in slotronde

De Nederlander wist de zevende plek niet te behouden. Zijn belager Buemi dwong hem in de fout waardoor Frijns vol op Di Grassi klapte. De Nederlander kon de auto nog wel binnen brengen, maar viel buiten de punten.

Door het ongeluk eindigde de wedstrijd onder de gele vlag. Het was regerend wereldkampioen Vergne die zijn eerste overwinning van het seizoen pakte. De top drie werd gecompleteerd door Rowland en Da Costa. Laatstgenoemde werd hierdoor de nieuwe leider van het kampioenschap.


Volgende E-Prix in Rome

Op zaterdag 13 april staat de volgende E-Prix op het programma. Deze wordt verreden in Rome.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1