Connect with us

Auto Nieuws

Jan Lammers apetrots op terugkeer F1: “We krijgen een sensationeel evenement”

Published

on

formula-1-dutch-grand-prix-2020

Afgelopen weekend werd er een akkoord bereikt over de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. Vanmorgen kwamen de hoogste bazen tezamen en werden de handtekeningen gezet onder een verbintenis van drie jaar. Hiermee keert de Formule 1 na 35 jaar afwezigheid weer terug in Zandvoort.

Om de koningsklasse van de autosport terug te halen is een bedrag nodig van zo’n 30 tot 40 miljoen euro. Belangrijke partijen om het financiële deel rond te krijgen waren de Nederlandse bedrijven Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken.

De exacte datum van de Dutch GP is nog niet bekend. Wel is aangegeven dat de Grand Prix rond deze tijd plaats zal gaan vinden. In ieder geval vóór de Grand Prix van Monaco.

Circuit voor coureurs met ballen

Jan Lammers is aangesteld als sportief directeur. Hij moest de afgelopen weken moeite doen om zijn mond niet voorbij te praten. Hij is trots dat Zandvoort weer terugkeert op de Formule 1 kalender. “Circuit Zandvoort en haar legendarische Tarzanbocht is wereldwijd bekend. De Formule 1 en de coureurs roemen het ‘old school’ circuit dat vanwege het spannende duinenkarakter iedere rijdersfout direct afstraft. Dit is een circuit voor coureurs met ballen. Inhalen gaan we echt wel zien. We krijgen een sensationeel evenement.”

Aanpassingen aan het circuit

Er moeten nog wel wat aanpassingen worden gedaan aan het flink verouderde circuit. “De start-finish-plek komt wat meer richting Tarzanbocht te liggen. In de Gerlachbocht wordt de uitloop wat vergroot voor de veiligheid. De Hugenholzbocht wordt aan de binnenkant wat verbreed om met meer snelheid naar het Scheivlak te gaan. En van de Arie Luyendijkbocht wordt een soort van kombocht van gemaakt om vol gas doorheen te kunnen. Met DRS open. Dat alles om het inhalen te promoten.”

Verkeersdrukte

Een terugkerend onderwerp is de verwachte verkeersdrukte tijdens het Grand Prix weekend. Lammers maakt zich hier geen zorgen over. “Iedereen heeft de volledige vrijheid op de manier hier naartoe te komen. Laat één ding duidelijk zijn, de verkeersdrukte is onontkoombaar. Een logisch gevolg.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1