Connect with us

Auto Nieuws

‘Verstappen vrij om te praten met Mercedes bij geen overwinning voor 5 augustus’

Published

on

max-verstappen-frankrijk-paul-ricard-2019
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Het gaat dit seizoen niet zoals ze zich hadden voorgesteld bij Red Bull. De Honda motor heeft niet het vermogen waarop werd gehoopt en de aanpassingen aan de aerodynamica hebben de auto ook geen goed gedaan. Verstappen zelf kan goed relativeren, maar iedereen weet dat hij niet eeuwig gaat wachten op een auto waarin hij een gooi kan doen naar de wereldtitel.

Er werd de afgelopen maanden al gesproken over clausules in zijn contract, maar vandaag brengt het Spaanse Marca wel een heel opmerkelijk detail naar buiten. Volgens het medium zou Verstappen vrij zijn om te onderhandelen met andere teams als hij dit seizoen na de Grand Prix van Hongarije (4 augustus, red.) geen overwinning op zijn naam heeft staan.

Mocht deze clausule worden geactiveerd is de vraag wat nu verstandig is voor Verstappen. De enige auto waarmee hij momenteel mee zou kunnen strijden om de titel is de Mercedes. Hier staan momenteel Hamilton en Bottas onder contract. Ferrari leek vorig jaar in de buurt te komen van Mercedes, maar is dit seizoen ook weer verder op achterstand gezet door Mercedes.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1