Connect with us

Auto Nieuws

Red Bull baas: “Terugkeer naar V10 of V12 zou geweldig zijn”

Published

on

christian-horner-max-verstappen-2019
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Technisch directeur Andrew Green van Racing Point zet vraagtekens bij de ontwikkeling van de huidige motoren die worden gebruikt in de Formule 1. Op dit moment rijden alle bolides met een V6 met zo’n 1000 pk.

“We hebben nu een ongelooflijk stuk techniek in de auto, maar het kan ook té ongelooflijk zijn. De standaard ligt eigenlijk veel te hoog, ik zou zelf graag zien dat het iets simpeler is. Tegen meer pk’s zou ik nooit nee zeggen, daar kan de sport niet genoeg van krijgen. We moeten de wagens juist moeilijker te besturen maken. Meer vermogen en een simpelere motor is waar ik zou beginnen”, aldus Green in gesprek met Motorsport.com.

De iets oudere Formule 1 liefhebber hoopt dat ooit de V10 of de V12 terug gaat keren. Deze luid schreeuwende motoren staan garant voor de optimale beleving. Ook Red Bull-baas Christian Horner is voorstander van een terugkeer van de V10 of V12, maar weet dat dit weinig realistisch is.

Nu in een stabiele fase

“Emotioneel gezien zou een V10 of V12 geweldig zijn in de Formule 1, maar die zijn denk ik behoorlijk achterhaald. Zoals Andrew zegt, de technologie is fenomenaal. We zitten nu in een stabiele periode tot 2023 of 2024 verwacht ik, dus de keuzes die de F1 maakt vormen de toekomst.”

“De auto-industrie beweegt op dit moment erg veel en welke technologieën zijn daarvoor relevant? De motor vanaf 2025 zal er voor een periode van vijf tot tien jaar zijn, dus dan praten we alweer over 2035. De romanticus in mij zegt dat we moeten teruggaan naar lawaai, hoge toeren en natuurlijke aanzuiging”, besluit Horner het gesprek met Motorsport.com.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1