Connect with us

Auto Nieuws

Teleurgestelde Verstappen zet podium nu al uit z’n hoofd: “Er zit niet meer in”

Published

on

max-verstappen-frankrijk-paul-ricard-2019
Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen reageerde gelaten op zijn vierde kwalificatietijd voor de Grand Prix van Rusland. De Nederlander weet dat hij terug zal worden gezet naar de tiende plek vanwege een motorwissel, en kan zich dus op gaan maken voor een inhaalrace.

“We hebben het maximale eruit gehaald”, laat Verstappen weten in gesprek met Jack Plooij. “Er zit niet meer in. We verliezen veel teveel op het rechte stuk en in de laatste sector waren we dit keer niet top. Het begon ook wat harder te waaien tijdens de kwalificatie en dat geeft wat meer problemen. Daardoor hebben we een slechtere achterkant.”

Of hij morgen weer naar voren kan kruipen net als vorig jaar? Verstappen maakt zich weinig illusies. “Ze zijn wel redelijk snel. Dus als we terug naar een vierde of vijfde plek kunnen rijden, dan doen we het goed”, besluit de coureur.

In de studio van Ziggo reageerde Doornbos op het korte interview. “Die is niet blij. Die is echt niet blij. En hij legt de bal uiteraard bij hen neer want je kan hem niet betrappen op fouten. Hij haalt meer uit de auto dan erin zit. Dat zag je ook in Singapore hoe vaak hij daar op de limiet reed. Ze moeten aan de bak.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1